Какво правим?

Създадохме FIKA с идеята да създадем пространство, в което можеш да намериш нещо специално и неповторимо, дрехи с минало, на които можеш да дадеш нова енерия и живот!

Всички находки подбираме внимателно, артикул по артикул, за да сме сигурни, че до вас ще достигне възможно най-доброто! Не просто ги подбираме, но се и грижим за тях. Всяка дреха и аксесоар преминава през специална обработка преди да стигне до новия си дом.

Подбор

Всички находки подбираме внимателно, артикул по артикул, за да сме сигурни, че до вас ще достигне възможно най-доброто!

Изпиране

Задължително всяка дреха минава през почистване. Често ме питате какво използвам при прането… отговора е ЛЮБОВ (и малко омекотител) 😉 Така можете веднага да облечете любимата находка!

Гладене

Макар и да не е любимата ми част е задължителна! Всички обичаме добре изгладени дрехи, които да не наподобяват чаршафите ни сутрин… 😉

Сгъване и опаковане

Е, това е crème de la crème на целия процес! Сгъване, опаковане, стикери, лепенки… детайлите са най-важните… във всяко отношение!

Изпращане на клиента

Защо да купуваме секънд хенд?

Ще повярвате ли, че производството на дрехи е вторият най-голям замърсител в света?
С всяка изминала година купуваме все повече – нещо, което бързата мода ни позволява и прави модните ни находки изключително достъпни. Едновременно с това обаче причинява огромни щети на околната среда. 
Всяка покупка на дрехи втора употреба спестява до 85% въглеродния диоксид и водните ресурси, нужни за нейното производство. Много от дрехите са в отлично състояние и заслужават втори шанс. Дори качеството на винтидж находките е в пъти по-добро от това на масово продаваните дрехи в добре познатите ни вериги магазини в момента.